Kuyruğundan tutma
Giriş Kayıt
IMAGE
Heybe
Pazar, 22 Kasım 2015
  Heybe günümüzde tamamen unutulmuş en önemli taşıma araçlarından biriydi. İki gözden oluşan heybe geçmiş yıllarda her evin olmazsa olmazlarından biriydi. Heybeyi...
IMAGE
Uzunkuyu Mahallesi
Pazar, 22 Kasım 2015
  Uzunkuyu Mahallesi Konya ili Çumra İlçesine bağlı üç mahalleden oluşan bir Türkmen mahallesidir. Bunlardan Feriz Türkmen boylarının önmelilerinden Feriz Beyin...
IMAGE
Kirmen
Pazar, 22 Kasım 2015
  Geçmiş yıllardaki köy yaşantısında nenelerin ve annelerin elinde sıkça rastladığımız kirmeni şimdi görmez olduk.   Köydeki çayırlık ibaresini...
  • Kerpiç Ev
    Kerpiç Ev
  • Tarladan Sap çekme
    Tarladan Sap çekme
  • Kap kalaylama
    Kap kalaylama
  • Saban ile tarla sürme
    Saban ile tarla sürme
  • Kara Sabanla Tarla sürme
    Kara Sabanla Tarla sürme
  • Koyun Süt sağımı
    Koyun Süt sağımı
  • Koyunu koşana koşup sür sağma
    Koyunu koşana koşup sür sağma
  • Kardeşlerine bakan kız çocuğu
    Kardeşlerine bakan kız çocuğu
  • Seyahat görüntüsü
    Seyahat görüntüsü
  • Cıngırık
    Cıngırık
  • Eski ev
    Eski ev
  • Kerpiç Kesme
    Kerpiç Kesme
  • Patosla sap sürme
    Patosla sap sürme
  • Toprakla bebek beleme
    Toprakla bebek beleme
  • Elek eleme
    Elek eleme
  • Çocuklar
    Çocuklar
  • Harmanda yatan Aile
    Harmanda yatan Aile
  • Harmanda Tınaz atma
    Harmanda Tınaz atma
  • Yapma (Tezeğin bir çeşidi)
    Yapma (Tezeğin bir çeşidi)

Kuyruğundan tutma

Türkmenlere özgü bir tatlı çeşidi olup Askere gidenlere, özel günlerde ve davetlerde yapılır.

İÇİNDEKİ MALZEMELER  :
-  4 Su bardağı Un
-  5 Su bardağı Şeker
-  4 Su bardağı Su
-  1 Su bardağı sıvı yağ
-  1 Su bardağı Süt
-  1 Su bardağı Erimiş Tereyağı
-  1 Paket Kabartma Tozu
-  1 Adet Yumurta
-  Yarım Su bardağı Ceviz içi
-  Yarım Su bardağı Fındık içi
-  Yarım Su bardağı Fıstık içi
-  Yarım çay bardağı sarı leblemi
-  Yarım tatlı kaşığı Karanfil

 

Yapılışı                  :
Şerbeti için 4 su bardağı şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatılır ve sonrasında soğumaya bırakılır.

İÇ : Ceviz, fındık, fıstık, leblebi ve karanfil ezilerek, şekeri ilave edilip karıştırılır.

Sıvıyağ, süt, yumurta, un ve kabartma tozu ile hamur yoğurulup, on beze yapılır, Bezeler yufka olarak açılıp üzerine az bir tereyağ gezdirilip hazırladığımız içden serpilip oklavaya sarılır ve büzdürülmeden oklavadan çıkarılır.
Oklavadan çıkarılan yufka üç parmak kalınlığında kesilip uçları yapıştırılarak önceden yağladığımız tepsiye sırayla yerleştirilir. Tepsiye yerleştirme işlemi bitince üzerine yağ gezdirilip Fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır.
Fırından tepsiyi çıkarınca soğumuş olan şerbet üzerinden gezdirilerek dökülür.

 

 

Top